Go Back

Heerlijke Minestronesoep

Je kan niet vaak genoeg een grote pan van deze heerlijke Minestronesoep op het vuur hebben staan. Bomvol groenten en dus ook vitaminen!
Gang: Soep
Trefwoord: italiaans, minestrone, soep

Ingrediƫnten

  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 1,5 / 2 liter runderbouillon Voor mijn pan is 1,5 liter prima, heb je een iets grotere pan dan ik, dan iets meer bouillon
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel Funghi Trifolati van Jonnie Boer of andere Italiaanse kruiden
  • 1 courgette
  • 4 verse tomaten in blokjes of een blikje met tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree het grotere blikje van 140 gram
  • verse peterselie
  • 1 blikje witte bonen
  • 1 grote hand verse spinazie
  • peper & zout

Instructies

  • Snipper de ui, pers de knoflook en snij de winterpeen en selderij in stukjes. Verhit een beetje olijfolie in je pan en voeg de ui, knoflook, winterpeen en selderij toe. Bak dit even op een niet al te hoog vuur.
  • Voeg na een paar minuten de bouillon, kruiden (behalve de peterselie), tomatenpuree en tomatenblokjes toe en roer dit goed door elkaar.
  • Snij ondertussen de courgette in stukjes en voeg deze samen met de zelfgemaakte gehaktballetjes toe.
  • Zodra de gehaktballetjes gaar zijn, kunnen de witte bonen (wel eerst even afspoelen onder de kraan) en de spinazie in de pan. De peterselie voeg ik als laatste toe.
  • Laat de spinazie slinken en de soep goed warm worden. Voeg eventueel nog kruiden, peper & zout naar smaak toe en serveren maar!

Notities

Recept heerlijke Minestronesoep