Zes heerlijke recepten met Nutella
Recepten

Zes heerlijke recepten met Nutella

Zes heerlijke recepten met Nutella heb ik voor je op een rij gezet. Omdat het op 5 februari ‘World Nutella Day’ is. En omdat Nutella gewoon erg lekker is. Dus… zes heerlijke recepten op een rij. Welke dat zijn?

Zijn er mensen die niet van Nutella houden? Ik ben ze – geloof ik – nog niet tegen gekomen. Zelf vind ik Nutella heul erg lekker, eet het alleen veel minder nu ik bezig ben met afvallen. Maar áls ik het eet, dan geniet ik er ook twee keer zoveel van!

Een pot gaat hier snel leeg, dikke lagen gaan over boterhammen heen en het liefst gaat men hier met de lepel in de pot. Hoe groter de pot, hoe beter vinden ze dus. Maar goed, ook voor Nutella geldt… met mate!

Dat Nutella populair is blijkt wel; er is dus zelfs een ‘World Nutella Day’. En dit leek mij een goede reden om bij collega bloggers eens te gaan vragen naar heerlijke Nutella recepten die makkelijk te maken zijn. En ik kreeg ze! De – naar onze mening hier thuis – heerlijkste zes heb ik op een rij gezet voor jullie. Op naar de winkel voor meer Nutella dus!

Zes heerlijke recepten met Nutella

Lastig kiezen hoor; er kwamen zoveel fijne reacties op mijn vraag om Nutella recepten. Wellicht maak ik nog een deel II, maar voor nu dus zes heerlijke recepten op een rijtje.

1. Churros met Nutella saus

Churros. Ik vind ze zó lekker! Eet ze bijna nooit, soms als ik -sporadisch- eens over een kermis loop en de laatste keer dat ik me kan herinneren dat ik ze at was afgelopen zomer op een boulevard in Zuid-Frankrijk. Wellicht omdat ik ze zo weinig eet dat ik ze zo heerlijk vind…

Nu heeft Mariska van Flyingfoodie.nl een recept op haar mooie site staat; Churros met Nutella saus! Zeg nu zelf; dit wil je toch maken én vooral eten?

Klik >> hier << voor het recept.

2. Pancakes met Nutella, banaan en walnoten

Pannenkoeken zijn natuurlijk altijd goed! En vooral lekker… En als je ze dan ook nog eens bij het ontbijt kan eten mét Nutella dan kan niets meer fout gaan, toch?

De pannenkoeken met Nutella, banaan en walnoten van Culi Sandra zet ik hier op de ‘binnenkort bij het ontbijt’ lijstje. Kijk nou eens hoe heerlijk ze er uit zien! En best een verantwoord ontbijtje, niet? Op de Nutella na misschien….

Klik >> hier << voor het recept.

Pannenkoeken met Nutella, banaan en walnoten van Culi Sandra

3. Nutella cake

Een Nutella cake met éxtra Nutella?! Oh my… zo niet goed voor me. Of wel, want blij word ik er wel van en dat telt toch ook? 😉

Lekker, makkelijk te maken en nog eens met hazelnoten ook. Ben even onderweg naar de winkel om een extra pot in te slaan! Thanks Simone van FoodQuotes.nl.

Klik >> hier << voor het recept.

Nutella cake van FoodQuotes

4. Bladerdeeg molens

Ik zie mezelf deze bladerdeeg molens al maken voor het kerstdiner op school. Of als traktatie. Maar ook gewoon als een lekker hapje bij de koffie. Heerlijk en niet moeilijk te maken.

Ze zijn te vinden op Elsarblog.nl en met de instructie foto’s is het helemaal appeltje eitje. Hier wordt er enthousiast geknikt als ik vraag of we ze binnenkort eens gaan maken!

Klik >> hier << voor het recept.

Bladerdeeg molens Elsarblog

5. NUTELLA LAVA CAKES

Maar vijf ingrediënten, binnen vijftien minuten klaar én met Nutella? Klinkt goddelijk, niet?

De Nutella lava cakes van Annabellas.nl zien er heerlijk uit. En als ik lees dat ze aan de buitenkant knapperig zijn en dat de binnenkant nog zacht is, dan loopt het water wel in mijn mond. Binnenkort eens maken dus!

Klik >> hier << voor het recept.

Nutella lava cakes Annabellas

6. Nutella koekjes

Ze mogen natuurlijk niet ontbreken; koekjes! Mét Nutella 🙂
Simpel, lekker en iets wat de kinderen ook kunnen maken. Dan hoef ik ze alleen nog maar te eten 🙂

Désiree van Curvacious.nl heeft deze heerlijke koekjes op haar site staan. Maar drie ingrediënten nodig en in korte tijd zijn ze klaar. Kan me nu al voorstellen hoe het huis ruikt als ze in de oven staan!

Klik >> hier << voor het recept.

Nutella koekjes van Curvacious

Dat waren ze; zes heerlijke recepten met Nutella

En hoe lekker! Ik ga ze binnenkort echt eens allemaal proberen. En ben bang dat ze té lekker zijn!

Wist je overigens dat er zelfs een kookboek met Nutella recepten bestaat? Het grote Nutella-kookboek. Te leuk, toch?

Zoveel heerlijke recepten met deze chocopasta! Wellicht niet allemaal even gezond, maar hè… soms hoeft het ook niet allemaal even verantwoord te zijn, toch?

Goed; 5 februari is het dus ‘World Nutella Day’ , ga jij het ‘vieren’? En met welk recept?

Zes heerlijke recepten met Nutella | Thearie

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: