Ontbijttaartje met blauwe bessen, banaan en yoghurt
Recepten

Ontbijttaartje met blauwe bessen, banaan en yoghurt

Ontbijttaartje met blauwe bessen, banaan en yoghurt; ik at eens een ander ontbijt! Een heerlijk én gezond ontbijt. En nog makkelijk te maken ook. Hoe ik het maakte en het recept lees je als je verder scrolt…

Sinds ik aan het afvallen ben met Jonathan Klaassen let ik beter op mijn ontbijt. Ik merk zelf dat als ik goed ontbijt, gezond eten de rest van de dag ook makkelijker lijkt te gaan. Wellicht zit dit tussen m’n oren, maar hè….

Mijn ‘normale’ ontbijt bestaat meestal uit twee crackers met licht beleg, komkommer en bieslook/tuinkers of een kom met yoghurt, ontbijtgranen en fruit. Superlekker, maar soms wil je wat anders. Dus maakte ik eindelijk eens deze ontbijttaartjes. En lekker waren ze!

Ontbijttaartje met blauwe bessen, banaan en yoghurt

Het recept had ik al een lange tijd geleden gevonden via Pinterest en komt van Enjoy! The Good Life. (Waar nog veel meer heerlijke recepten te vinden zijn!) Ik had ‘m op mijn Pinterest bord met ontbijtrecepten gezet en ging door met mijn leven 🙂 Totdat ik laatst door het bord scrolde en dit recept weer tegen kwam. Vorige week besloot ik eindelijk eens deze ontbijttaartjes te maken en wat waren ze lekker!

Het kost je echt niet veel tijd; zelf heb ik ze ’s avonds al gemaakt en ’s ochtends nog even opgewarmd. En hoe heerlijk is het om een gezond, warm en heerlijk taartje eten ’s ochtends? Feestje toch?

Ontbijttaartje met blauwe bessen, banaan en yoghurt

Heerlijke, gezonde ontbijttaartjes met blauwe bessen, banaan en yoghurt
Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time25 minuten
Gang: Ontbijt
Trefwoord: Gezond, ontbijt

Equipment

 • Blender
 • Oven
 • Kleine ovenschaaltjes

Materials

 • 50 gram havermout
 • 50 gram amandelschaafsel
 • 2 bananen
 • 2 eieren
 • 1,5 theelepel bakpoeder
 • 1 eetlepel griekse yoghurt
 • 1 theelepel kaneel
 • blauwe bessen of ander fruit (het wordt jouw taartje!)
 • boter om de schaaltjes mee in te vetten

Instructies

 • Doe de havermout en het amandelschaafsel in de blender en maal het fijn
 • Voeg daarna alle ingrediënten – behalve de blauwe bessen – toe en blend het tot alles goed gemixt is
 • Giet het mengsel over in 4 schaaltjes
 • Strooi de blauwe bessen eroverheen
 • Zet het voor ongeveer 25 minuten in de oven (hete lucht +/- 160 graden)
 • Ruik die heerlijke geur en kijk of ze gaar zijn
 • Geniet!

Zoals geschreven heb ik ze ’s avonds al gemaakt en ’s ochtends heel even opgewarmd in de oven. Super makkelijk en wat een heerlijk begin van de dag. En mocht je een taartje niet voldoende vinden, dan doe je er nog wat extra yoghurt bij tijdens het eten. Lekker!

Niet alleen ik vond ze lekker, de man en zoon vonden het ook heerlijk, (de dochter vond ze zonder te proeven al ‘ieuw’ want…banaan!). dus mag ze zeker vaker maken. Makkelijk, gezond én heerlijk ontbijtje dus!

Ben wel benieuwd; wat eet jij bij het ontbijt?

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: